Competitie uitleg

De competitie: de bal op de stip!

Organisaties  in de regio's Zutphen, Lochem, Bronckhorst, Brummen en Voorst worden met de ondernemers competitie Zutphen | Lochem Scoort gestimuleerd om  hun expertise en netwerk in te zetten voor het vinden van een werkplek voor werkzoekende en mensen met een afstand tot werk. De spelers van de teams! De ambassadeurs worden daarbij geassisteerd door coaches van Delta, Het Plein en UWV.

Alle gedane acties en successen zijn uiteraard een beloning waard!

Denk daarbij aan het verspreiden van curriculum vitae’s van spelers, promotie op bedrijfssite, het organiseren van snuffeldagen, rondleidingen, stageplekken, werkervaringsplaatsen en een baan! Maar ook het arrangeren van kennismakingsgesprekken bij collega’s, als buddy adviseren of coachen bij een gesprek. Ook de spelers zelf kunnen punten verdienen door te beschrijven wat ze allemaal doen tijdens hun zoektocht naar werk. Want het vinden van een baan, is hard werken.

Op Zutphen | Lochem Scoort is een beschrijving van de acties via nieuwsberichten, blogs, videodagboeken, et cetera te volgen.  Inclusief een ranglijst op basis van de toegekende punten voor elke actie, waarbij uiteraard het vinden van een baan de meeste punten oplevert. Aan het einde van de competitie (september 2017), wint het beste team de OndernemersCup.

Moedig de teams vooral aan, en help ze waar mogelijk. Want het doel is en blijft: het scoren van werk.

Puntenscore
Zoals gezegd zijn met alle acties punten te verdienen, waarbij uiteraard het vinden van een baan de hoogste score oplevert. Hieronder een overzicht hoe de puntenscore globaal is opgebouwd. De toewijzing van het aantal punten wordt door de teams zelf gedaan met behulp van de communitymanager. Er is dus ruimte voor eigen interpretatie. Het ene resultaat is immers met meer moeite tot stand gekomen dan de andere. En om te winnen moet je samen scoren. Kortom de puntenopbouw moet met een kleine knipoog bekeken worden.

Plaatsingen van een speler
1000 punten plaatsing speler bij eigen onderneming
1500 punten bij plaatsing speler netwerkrelatie
700 punten voor betaalde proefplaatsing
300-500 punten voor stage of werkervaringsplaats

Initiatieven van de teams
10 punten voor elke mention @ social media (twitter, facebook, linkedIn)
50 punten voor artikel in media geïnitieerd vanuit Zutphen Scoort
150 punten voor artikel in media geïnitieerd door ambassadeur
150 punten voor acties die ambassadeurs zelf initiëren
150 punten voor acties die spelers zelf initiëren
50 punten voor acties die coaches zelf initiëren
100 punten voor het aanleveren van nieuwe relaties voor ZUTPHENSCOORT.NL
200 punten voor presentatie bij netwerkorganisaties waar de ambassadeurs lid van zijn
200 punten voor deelname aan videoblog of andere opmerkelijke PR-bijdrage