Werkmarkt 'Aan de slag in Lochem' werkt!

Werkzoekenden uit de gemeente Lochem kregen zaterdag 17 juni de kans om kennis te maken met werkgevers die vacatures hebben. In de hal van het gemeentehuis van Lochem was hiervoor samen met het Plein en UWV een werkmarkt georganiseerd voor mensen die staan ingeschreven bij Het Plein en UWV.

Lochemse werkgevers uit verschillende branches waren aanwezig om met ruim 90 werkzoekenden in gesprek te gaan. Dat werd volop gedaan. 'Het is prettig om een persoonlijk gesprek met een werkgever te hebben, dat werkt echt veel beter dan alleen je CV opsturen', aldus een van de deelnemers.

Vergroten kans op werk

De werkzoekenden kregen die ochtend ook de mogelijkheid om workshops te volgen die helpen bij het solliciteren, zoals het verbeteren van je LinkedIn-profiel en 'hoe presenteer ik mijzelf in 1 minuut'. Een professionele fotograaf was aanwezig om goede profielfoto’s te maken voor op je CV of online profiel en sociale media acoounts.

Mooie matches

Het is de eerste keer dat de werkmarkt in Lochem werd georganiseerd. Er vonden geanimeerde gesprekken plaats en afgaande op de reacties krijgt dit zeker een vervolg. Wethouder en ambassadeur van het team Lochem Scoort Ingrid de Pagter: 'Wat mij betreft een super geslaagde en drukbezochte werkmarkt! Mooie matches, enthousiaste bedrijven en werkzoekenden. Op naar de volgende werkmarkt!'

Bron: www.lochem.nl