PSO

Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) is een meetinstrument om aan te tonen dat een bedrijf meer dan gemiddeld presteert op het gebied van MVO People. Daarom is de PSO ingericht als een prestatieladder met vier niveaus: een aspirant-status en trede 1, 2 en 3. Bedrijven met een PSO-erkenning dragen meer dan gemiddeld bij aan de werkgelegenheid van kwetsbare groepen. Zij doen dat bovendien kwalitatief op een goede manier.
 VRAAG HIER UW PSO VOUCHER AAN

SOCIAL RETURN
Bij Social Return (SR) gaat het erom dat een investering, naast het 'gewone' rendement ook een concrete sociale winst (return) oplevert. SR draagt bij aan de werkgelegenheid doordat er arbeidsplaatsen, leerbanen en stageplaatsen beschikbaar komen. De regeling is bedoeld voor mensen met een achterstand tot werk, zoals werkzoekenden met een bijstands-, werkloosheids- of arbeidsongeschiktheidsuitkering en werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

SR EN ONDERNEMEN?
Als ondernemer geeft in uw offertes aan dat u akkoord gaat met de Social Return paragraaf. Alleen dan neemt de gemeente uw offerte in behandeling. U bent verplicht het in het bestek opgenomen percentage van de aanneemsom exclusief BTW te besteden aan het inzetten van kandidaten behorende tot de doelgroep of producten gemaakt door deze benoemde doelgroep.

e.derksen [at] zutphen.nl (subject: Graag%20wil%20ik%20meer%20weten%20over%20PSO%20en%20SR) (Coördinator Sociaal Aanbesteden Erna Derksen) van Het Plein | Delta helpt u graag om inzichtelijk te maken welke mogelijkheden er zijn om SR in te vullen en uw PSO-erkenning te ontvangen.